|
|
|
»
Stiri » Patrunjelul

Patrunjelul

Am auzit cu totii despre patrunjel si proprietatile lui, dar poate va spunem ceva nou. Patrunjelul a folosit inca din timpul ceremoniilor din timpul Greciei Antice.
 
In limba romana numele de patrunjel vine din latinescul petroselinum care, la randu-i, vine din greaca veche, petroselinon. 
 
Patrunjelul este o adevarata comoara plina de vitamine, minerale si antioxidanti. Este o planta specifica pentru regiunea Mediteraneana si Sud Estul Europei. Se cultiva in mod deliberat de mai bine de 2.000 de ani si, la inceput, patrunjelul era folosit in scop medicinal, nu ca aliment.
 
Grecii antici considerau ca patrunjelul este o planta sacra si de aceea il foloseau pentru a-i decora pe castigatorii din concursurile atletice si pentru a decora mormintele. 
 
Mai tarziu, patrunjelul a inceput sa fie folosit ca planta aromatica in bucatarie. 
 
In prezent se folosesc toate partile plantei, radacina si frunze, pentru a da aroma supelor, ciorbelor si felurilor principale dar si pentru decorarea farfuriilor. Printre preparatele cele mai cunoscute in care folosim patrunjelul se numara supa de pui, cartofii natur, ciupercile cu smantana si patrunjel si tocanita de pui.  Pentru noi, ramane ingredientul vedeta care da aroma si culoare in farfuriile noastre.