|
|
|
»
Stiri » Cultura si tainele painii

Cultura si tainele painii


Gold Maya lanseaza campania de comunicare online ”Cultura si tainele painii”, un proiect dedicat promovarii alimentului de baza al omenirii: Painea.
 
Campania se deruleaza online in perioada iunie 2014 – mai 2015 cu sprijinul a 40 de parteneri media. Pe parcursul campaniei vor fi identificate si transmise catre presa informatii despre obiceiurile romanesti legate de calendarul agrar si ortodox, combinate cu  obiceiuri precrestine si dacice, alaturi de activitati de promovare, concursuri pentru blogeri si cititori etc.
 
In cadrul campaniei vor fi dezvoltate mai multe sectiuni: Tainele painii sau Painea in folclorul romanesc (cu prezentarea mai multor tipuri de paine si obiceiurile legate de impartirea painii sau a colacilor, ritualuri populare pagane si crestine etc.), Istoria painii (istoria aparitiei painii, proverbe despre paine, moduri de preparare), Painea straina (tipuri de paine ale altor nationalitati: naan, lipie etc.), Painea sfanta (momentele religioase si tipurile de paine folosite - prescure, azima – combinate cu simboluri si ritualuri), Retetele de paine (romanesti si straine), Povestile painii (povestiri preluate din literatura romaneasca si din alte literaturi), Concursuri pentru blogeri si cititori.
 
”Painea are un rol important in viata taranului roman si in traditiile sale, astfel ca pentru fiecare sarbatoare exista tipuri de paine specifice si obiceiuri diferite. De aceea, vom imparti campania in functie de calendarul agricol si calendarul ortodox al taranului roman, identificand principalele momente din viata culturala a satului, cu sarbatorile si obiceiurile cele mai importante, impartite in functie de cele 4 anotimpuri”, a declarat Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications.
 
Campania ”Cultura si tainele painii” va incepe cu sarbatorile de vara: Mosii de vara, Rusaliile, Sfintii marunsi, Sanzienele, Sanpetru de vara, Cricovii de vara, Santilie, Propojaniile etc.
In cadrul activitatilor din perioada iunie-august vor fi identificate principalele obiceiuri ocazionate de fiecare sarbatoare si tipurile de paine folosite (colaci, prescure, bradosi etc.) pentru a fi prezentate alaturi de modul de preparare.
 
Despre partener
Prezent pe piata din Romania din anul 2000, brandul Gold Maya inglobeaza toate calitatile si valorile unui brand de morarit premium sub o eticheta traditionala. Folosind cereale atent selectionate si procesate la cele mai inalte standarde de calitate, Gold Maya ofera faina de malai grisat precum si faina de grau BL 00, BL 55 si BL 65.