|
|
|
»
Stiri

StiriAutoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului
ANPC

Telefonul consumatorilor 0219551
 

SOCIETATEA NOASTRA ARE IMPLEMENTATA PROPRIA PROCEDURA DE SOLUTIONARE ALTERNATIVA A LITIGIILOR  (SAL). EA POATE FI CONSULTATA AICI
Cimbrul
Cimbrul
Cimbrul (Satureja hortensis) este o planta perena din genul Satureja, familia labiatelor (Lamiaceae) si isi are originile tot din zona Marii Mediterana. Este o plantă scunda, care nu atinge mai mult de 20-30 centimetri in inaltime.
Patrunjelul
Patrunjelul
Am auzit cu totii despre patrunjel si proprietatile lui, dar poate va spunem ceva nou. Patrunjelul a folosit inca din timpul ceremoniilor din timpul Greciei Antice.
 
In limba romana numele de patrunjel vine din latinescul petroselinum care, la randu-i, vine din greaca veche, petroselinon. 
Leusteanul
Leusteanul
Leusteanul, atat de folosit in ciorbele romanesti, este considerat o planta minune. Leusteanul este o planta aromatica tot de origine mediteraneana, precum multe alte ierburi folosite astazi in bucatarie.
Salvia
Salvia
Cateva lucruri despre frumusetea si beneficiile unui condiment din bucatariile noastre: salvia "Dorinta salviei este sa-i faca pe oameni nemuritori", se spunea in Evul Mediu. O credinta straveche, inscrisa chiar in numele plantei. "Salvia" vine din latinescul "salvare" - a fi sanatos, a vindeca, a salva. La romani, era o planta sacra, culeasa cu protocol. 
Sarbatoarea graului (Vartolomeu' graului sau Ziua „invartejitului”)
Sarbatoarea graului (Vartolomeu' graului sau Ziua „invartejitului”)
Traditii si obiceiuri identificate si promovate in cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura si tainele painii”, derulate de Russenart Communications si Gold Maya.

Ca sa fie siguri ca Dumnezeu ii va ajuta si va da rod bun spicelor (graul fiind ingredientul de baza al alimentului sfant – painea), taranii au transformat zilele a doi dintre Sfintii marunti in doua sarbatori pentru grau, una in ziua Sfantului Apostol Vartolomeu  - Sarbatoarea Graului sau Vartolomeu' Graului si alta de Sfantul Prooroc Elisei – Eliseul Graului.
Vartolomeu’ graului este o sarbatoare estivala mai putin practicata in prezent, fiind semnalata in calendarul crestin-ortodox pe11 iunie drept Sfintii Apostoli Vartolomeu si Varvara, cand locuitorii satelor ziceau ca „vara se intoarce cu fata la iarna”.
Cultura si tainele painii
Cultura si tainele painii
Gold Maya lanseaza campania de comunicare online ”Cultura si tainele painii”, un proiect dedicat promovarii alimentului de baza al omenirii: Painea.
 
Campania se deruleaza online in perioada iunie 2014 – mai 2015 cu sprijinul a 40 de parteneri media. Pe parcursul campaniei vor fi identificate si transmise catre presa informatii despre obiceiurile romanesti legate de calendarul agrar si ortodox, combinate cu  obiceiuri precrestine si dacice, alaturi de activitati de promovare, concursuri pentru blogeri si cititori etc.
 
Pogorarea Sfantului Duh (Cincizecimea, Rusaliile)
Pogorarea Sfantului Duh (Cincizecimea, Rusaliile)

Traditii si obiceiuri identificate si promovate In cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura si tainele painii”, derulate de Russenart Communications si Gold Maya.

Pogorarea Sfantului Duh este, Impreuna cu sarbatoarea Pastelui, cea mai veche sarbatoare crestina. Amplitudinea ei se datoreaza si Mosilor de vara, sarbatoare care precede Duminica Rusaliilor. Cu aceasta sarbatoare se Incheie perioada sarbatorilor pascale.

Suprapunandu-se peste sarbatoarea populara a Rusaliilor, este foarte dificila diferentierea obiceiurilor si practicilor crestine de cele precrestine.

Caravana "Descopera traditiile culinare romanesti"
Caravana "Descopera traditiile culinare romanesti"
Suntem mandri sa fim parteneri principali in cadrul programului de educatie culinara "Descopera traditiile culinare romanesti"! Caravana se desfasoare pe toata durata anului 2014 si va prezenta 40 de retete traditionale vechi romanesti din toate colturile tarii.
Schimbare ambalaj Malai GoldMaya
Schimbare ambalaj Malai GoldMaya

Gama de fainuri GoldMaya este acum intregita de o imagine proaspata a malaiului, care se regaseste intr-un nou ambalaj.
 

Lansarea site-ului oficial Gold Maya
Lansarea site-ului oficial Gold Maya

GoldMaya isi lanseaza site-ul de prezentare!