|
|
|
»
Retete » Zeama moldoveneasca

Zeama moldoveneasca

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. In octombrie, Crama Moldovita este restaurantul partener al proiectului.
 
Reteta veche “Zeama moldoveneasca” este folosita in satele din Moldova de peste Prut. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:

·         ceapa alba
·         morcovi
·         telina
·         pastarnac
·         leustean
·         patrunjel
·         bors
 
Ingrediente pentru taiteii de casa:

·         faina Gold Maya
·         1-2 oua
·         sare

Mod de preparare taitei:

Se pun ouale intr-un castron, se adauga faina si putina sare. Se amesteca faina cu ouale, apoi se framanta aluatul pana ce se incorporeaza toata faina. Se intinde aluatul pe masa si se taie fasii subtiri.

Mod de preparare zeama moldoveneasca:

Se curata legumele si se taie fisii inguste (de dimensiunea taieteilor). Se pun la fiert legumele taiate si se fierb 25 de minute. Apoi se adauga taiteii si verdeata.
La final, zeama moldoveneasca se poate acri cu suc de lamaie sau bors moldovenesc.
 
Se serveste cu smantana si ardei iute.