|
|
|
»
Retete » Zama de paparada

Zama de paparada

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.
 
Reteta veche din Ardeal “Zama de paparada” (Ciorba de omleta) a fost primita din satul Ighisu Vechi, Judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
 
Ingrediente:
  • 3-4 bucati de Slanina
  • 6-7-8 Oua
  • Otet
  • Bulion
  • Apa
  • Faina Gold Maya
  • Lapte
  • Sare
 
Mod de preparare:

Se prajeste slanina si deasupra se pun 6-7-8 oua batute; din ele se face paparada (omleta), care trebuie taiata in bucati, cu furculita.
Intr-o oala cu apa clocotita se pune otet sau/si bulion.
Intre timp se pregateste o ”derejeala” (un sos)  cu doua linguri de faina Gold Maya, lapte si apa care se adauga in apa clocotita.
Apoi se adauga ”paparada” taiata bucati si se lasa putin la fiert (pana da in clocot).

Secretul bucatarului:

Cu cat pui mai multe oua, cu atat este mai bun gustul ”zamei de paparada”.
”Derejeala” se poate adauga in apa clocotita, inainte de a adauga paparada sau la final, direct in ”zama”.