|
|
|
»
Retete » Zabic

Zabic

Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara “Descopera tradttiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Gold Maya, Heinner Electrocasnice si Ferma noastra, in perioada 8 ianuarie 2014 – 20 ianuarie 2015. Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului in perioada 6 decembrie 2014 - 20 ianuarie 2015.
 
Reteta Zabic este folosita in Muntenia si preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Ingrediente:
·         250 g. malai Gold Maya,
·         apa cat cuprinde
·         untura Ferma noastra
·         sare.
 
Mod de preparare
Se amesteca malaiul Gold Maya cu apa si sare. Se framanta bine, ca un aluat.
Din compozitia obtinuta se modeleaza turtite de marimi medii. Fiecare turtita se pune la prajit in untura Ferma noastra sau se coace in cuptorul Heinner pana se rumeneste.
 
Mod de servire
Bucatile de zabic se servesc in loc de paine sau se pot pune in ciorba, sub forma de crutoane.