|
|
|
»
Retete » Tocana munteneasca

Tocana munteneasca

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Gold Maya, Heinner Electrocasnice si Ferma noastra, in perioada 8 ianuarie 2014 – 15 ianuarie 2015. in decembrie, Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului.
 
Reteta Tocana munteneasca este folosita in Muntenia si preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:

·         3-4 cartofi,
·         500 g. carne de porc,
·         2 morcovi,
·         2 ardei grasi,
·         100 g. ciuperci,
·         2 cepe mari,
·         sare si piper dupa gust
·         untura Ferma noastra
·         malai Gold Maya.
 
Mod de preparare:

Carnea se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se rumeneste in 3-4 linguri de untura Ferma noastra.
 
Se taie legumele folosind robotul de bucatarie Heinner: morcovii se taie cubulete iar ardeii in felii (Julienne); ceapa se toaca marunt, ciupercile se curata, se spala si se taie felii.

Se adauga legumele peste carne si se tin la foc mediu timp de 5-7 minute, pana se inmoaie putin.

Apoi se acopera cu apa si se lasa pe foc pana sunt aproape fierte legumele.
 
Se adauga cartofii taiati cubulete si se acopera cu capac. Se fierbe totul pana se inmoaie cartofii si sosul scade. Se condimenteaza dupa gust.
 
Mod de servire:

Se serveste cu patrunjel verde tocat si mamaliguta din malai Gold Maya.