|
|
|
»
Retete » Supa de lapte

Supa de lapte

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya.
 
Reteta veche din Banat “Supa de lapte” este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin (Banat). Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac (www.istoriabanatului.wordpress.com) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
 
Reteta ” Supa de lapte” se prepara in special in Banatul de munte.

Ingrediente:
·         1/2 parte lapte
·         1/2 parte apa
·         2 linguri de faina Gold Maya
·         lapte acru sau branza (dupa gust)
 
Mod de preparare:

Se pun la fiert laptele si apa.
 
Intr-o cana se pune faina Gold Maya, se dizolva in apa si se toarna in laptele care fierbe, dupa care se lasa pe foc 10 minute.
 
Se ia de pe foc preparatul si se adauga la el lapte acru, pana devine acrisor.
 
Laptele acru se mai poate inlocui cu branza de vaca adaugata cu lingura, sub forma de galuste.

Mod de servire:

Se consuma cu cartofi fierti in coaja.