|
|
|
»
Retete » Supa de ceai

Supa de ceai

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya.
 
Reteta veche din Banat “Supa de ceai” a fost obtinuta de la Rene Demeter (www.dicto-simpliciter.blogspot.ro) din Caransebes, Judetul Caras-Severin (Banat) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
 
Prima mentionare a acestei retete vechi banatene cu numele ”Suppa de the” a fost realizata in ”Retetarul Culinar al lui Petru Lupulov din 1857”.

Ingrediente:

·         1/2 l lapte sau smantana
·         Un cub de zahar
·         putina vanilie (esenta sau zahar vanilat)
·         6-7 linguri mici cu frunze de ceai
·         3-4 oua
·         Faina Gold Maya pentru servire

Mod de preparare:

Intr-o jumatate de litru de lapte ori de smantana se pun 6 - 7 linguri mici cu frunze de ceai, un cub de zahar si niste vanilie si se lasa la fiert.
 
Apoi se amesteca bine cu putin lapte cald trei-patru galbenusuri de oua, se toarna in lapte/smantana si se strecoara totul printr-o sita deasa pentru a retine frunzele de ceai.
 
Secretele bucatarului:

Daca se foloseste smantana la prepararea supei, se pune totul la fiert cu grija ca sa nu se topeasca smantana. 
 
Pentru a putea strecura supa mai usor, se folosesc fruze de ceai intregi sau taiate in bucati mai mari in loc de ceai la pliculete
 
Mod de servire:

Serveste supa cu bucati de paine prajita, preparate din faina Gold Maya.