|
|
|
»
Retete » Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. In noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.
 
Reteta “Sarmale in dovleac este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!.

Ingrediente:
·         1 dovleac
·         2 carnaciori semiafumati
·         300 g costita afumata sau kaizer
·         500 g carne trecuta prin masina de tocat Heinner  (3/4 porc si 1/4 vita)
·         100 g orez cu bob rotund
·         1 punga de malai Gold Maya
·         3 cepe
·         bulion
·         sare si piper
·         frunze de dafin
·         cimbru
 
Mod de preparare:

Se caleste ceapa, pana prinde o culoare usor aurie si se adauga orezul.
 
Apoi se adauga bulionul si condimentele. Se amesteca bine si se lasa la racit. Dupa ce amestecul s-a racit se adauga peste carnea trecuta prin masina de tocat Heinner si se amesteca. Dupa ce amestecul este gata, se trece la infasurarea acestuia in foi de varza. Se aseaza intr-o oala si se fierb aproximativ o ora.
 
Separat se ia un dovleac si se scobeste. Se aseaza sarmalele in dovleac iar deasupra lor se pune costita afumata, foile de dafin si cimbrul. Pentru un plus de savoare se pot adauga si carnaciorii semiafumati.
 
Dovleacul se aseaza intr-o tava si se introduce in cuptor pentru cateva ore, pana ce peretii dovleacului se patrund.
 
Mod de servire:

Sarmalutele in dovleac se servesc cu mamaliguta preparata din malai Gol Maya.