|
|
|
»
Retete » Sarbusca bucovineana

Sarbusca bucovineana

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
 
Reteta veche “Sarbusca bucovineana” era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente
  • 1 litru de apa
  • 1 oala de zer
  • 1 radacina de patrunjel
  • 6 cartofi
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 mana de malai Gold Maya
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • ulei
Cum se prepara:

Morcovii si patrunjelul se taie in bucati iar ceapa se toaca marunt folosind tocatorul Heinner. Se calesc in ulei si apoi se fierb in apa amestecata cu zerul dat prin strecuratoare. Se pune cratita la foc domol, pe aragazul Heinner si, dupa ce scade, se adauga cartofii taiati marunt.
Se potriveste de sare si se pune malaiul Gold Maya, amestecandu-se usor pentru a nu face cocoloase. La sfarsit se pune verdeata tocata marunt.

Mod de servire:
Se mananca fierbinte cu mamaliga bucovineana (modul de preparare poate fi gasit aici) sau cu mamaliga normala.