|
|
|
»
Retete » Rosii umplute cu carne de pasare

Rosii umplute cu carne de pasare

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. In noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.
Reteta Rosii umplute cu carne de pasare este folosita in Muntenia si preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:

·      500 g. carne de pasare
·      200 g. ceapa
·      100 g. untura Ferma noastra
·      2 oua
·      sare
·      piper
·      12 rosii de marimi apropiate
·      600 g. sos de rosii Ferma noastra
·      100 g. smantana
·      o felie de paine din faina alba Gold Maya BL00
 
Mod de preparare:

Rosiile se decupeaza si li se scoate miezul, apoi se aseaza cu taietura in jos ca sa se scurga. 
Se umple fiecare rosie cu compozitia preparata conform retetei de mai jos si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.
 
Se introduc in cuptor, la foc potrivit si se tin pana se rumenesc pe deasupra.
 
Mod de preparare umplutura:

Carnea de pasare taiata in bucati mici se caleste putin in untura Ferma noastra impreuna cu ceapa taiata marunt. Dupa ce se raceste, se trece prin masina de tocat Heinner.
 
Se adauga sare, piper macinat, oua, o felie de paine din faina Gold Maya, inmuiata in lapte si se amesteca totul bine.
 
Mod de servire:

Se servesc cu sos tomat Ferma noastra (in care se poate adauga miezul de la rosiile scobite). Sosul se mai fierbe cu miezul de rosii 15-20 minute, dupa care se strecoara. La masa se serveste fie sosul separat, fie turnat peste rosii impreuna cu smantana.