|
|
|
»
Retete » Pui Tapaka

Pui Tapaka

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. In octombrie, Crama Moldovita este restaurantul partener al proiectului.
 
Reteta veche “Pui Tapaka” este folosita in satele din Moldova de peste Prut, fiind (probabil) imprumutata din bucataria georgiana si adaptata la bucataria traditionala moldoveneasca. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:
  • jumatate de pui
  • ceapa
  • usturoi
  • ulei
  • vin
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • boia
  • malai Gold Maya
 
 
Mod de preparare:
Se face un sos marinat din ulei, vin, piper, sare, coriandru, usturoi, boia si se lasa carnea la marinat timp de 24 de ore.
 
Apoi se frige carnea pe gratar timp de 25 de minute.

Secretul bucatarului:
La prepararea retetei acasa, reteta se poate prepara folosind, in loc de gratar, o tigaie mai mare, in care sa incapa jumatate de pui.
Dupa ce se aseaza puiul in tigaie cu putin ulei, se aplatizeaza punand peste el un suport de lemn cu o greutate deasupra.

Mod de servire:

Se serveste cu legume la gratar, mujdei de usturoi si mamaliguta din malai Gold Maya.