|
|
|
»
Retete » Placinta impaturata

Placinta impaturata

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.
 
Reteta veche din Ardeal “Placinta impaturata” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal)  si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:
  • Faina Gold Maya
  • Apa
  • Sare
  • Dulceata/ branza
  • Untura (unsoare )
 
Mod de preparare
Se pregateste un aluat simplu din faina Gold Maya, apa si sare (cocie) care se intinde intr-o foaie nu prea subtire, se unge foaia cu untura, se ruleaza si se taie rondele groase de cativa centimetri.
 
Fiecare rondel se intinde din nou pana cand cocia va avea forma ovala.
 
Pe jumatate din placinta se pune dulceata sau branza, se impatureste si se coace direct pe plita sobei sau in tigaie, in untura (in varianta moderna).