|
|
|
»
Retete » Muraturi asortate

Muraturi asortate

Timp necesar pentru preparare: 110 min;
Portii: 26 de litri de muraturi;
 
Ingrediente:
 
  • 2 verze taiate felii;
  • 1 varza rosie, taiata felii (pentru a da muraturiputina culoare);
  • 5 buc conopida, taiate;
  • 2 kg morcovi, curatati;
  • 12-14 ardei;
  • 3 radacini de telina, decojite si taiate felii;
  • 21 L de apa;
  • 1.5 kg sare pentru muraturi;
  • 1,5 L otet alb;
  • 10 frunze de dafin;
  • boabe de piper negru;

Preparare:
Se amesteca apa, otetul, sarea, frunzele de dafin si piper. Se fierbe si se lasa la racit.
Asigura?i-va ca folositi sare de muraturi si nu sare de masa. Sarea de masa va face saramura sa arate tulbure din cauza iodului. 
Intre timp se curata si se spala legumele si apoi se taie si se aseaza in borcane. 
Se toarna apoi amestecul care s-a racit peste legume. Borcanele se sigileaza si se pastreaza timp de 2 zile la loc calduros (~20 grade C) apoi se stocheaza intr-un loc racoros.