|
|
|
»
Retete » Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. In noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.
 
Reteta Mancare de limba cu praz si masline este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:

·         300 g limba de porc
·         1 ceapa mare
·         2 fire de praz
·         300 g masline
·         2-3 linguri de pasta de tomate
·         condimente
·         ulei
 
Mod de preparare:

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza toate pielitele.
Separat, se caleste ceapa tocata marunt. Se adauga maslinele si se tin cateva minute la calit. Apoi se adauga prazul tocat rondele. intregul amestec se lasa la foc mic pana se inmoaie si prazul.
La sfarsit, se adauga apa in care a fiert limba, astfel incat sa fie acoperite toate ingredientele si se lasa sa fiarba la foc mic. Apoi se adauga limba taiata bucati si se lasa la fiert in continuare. Spre finalul procesului de fierbere se adauga bulion.
Pentru o savoare mai intensa, mancarea de limba cu praz si masline se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper.

Mod de servire:

Se serveste cu paine cu cartofi preparata din faina alba Gold Maya.