|
|
|
»
Retete » Mamaliga cu branza Cheddar, pui barbeque si sos de avocado

Mamaliga cu branza Cheddar, pui barbeque si sos de avocado

Ingrediente mamaliga:

9 cani de apa rece

sare dupa gust

3 cesti faina de malai Gold Maya

 2 linguri de unt

250 g branza Cheddar razuita

o lingurita praf de chili

1 1/2 lingurita de sos picant

 

Ingrediente pui:

o lingurita ulei de masline Arpis;

o ceapa taiata marunt

sare si piper dupa gust

o lingurita de zahar

2 canite sos barbeque

carne de la un pui rotisat taiata marunt.

 

Sos de avocado:

2 fructe avocado coapte

sucul si coaja de la un lime

un catel de usturoi tocat

o lingurita de sare mare

2 lingurite ulei de masline Arpis

2 lingurite de apa.

 

Pentru a face mamaliga, se pune apa la fiert intr-o cratita mare. Se adauga sare si se reduce focul la nivel mediu. De indata ce fierbe apa, se adauga incet faina de malai Gold Maya si se amesteca in mod constant pentru a evita formarea de cocoloase. Fierbeti mamaliga timp de 25-30 de minute. Pe masura ce se fierbe, mamaliga se va ingrosa si va forma bule. Aveti grija ca mamaliga fierbinte sa nu va stropeasca. Odata fiarta, mamaliga se amesteca cu unt, branza Cheddar, praful de chili si sosul picant.
Ungeti o tava nu foarte inalta cu unt si turnati mamaliga pentru a se raci.

 

Pentru a pregati puiul, incingeti intr-o tigaie uleiul de masline, adaugati ceapa taiata marunt, sarea, piperul si zaharul. Gatiti la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute pana cand compozitia se caramelizeaza. Se adauga sosul barbeque si puiul taiat marunt si se amesteca bine la foc mic.

 

Intr-un blender adaugati avocado, sucul de lime, usturoiul, sarea, uleiul si apa. Se amesteca pana se formeaza un piure fin. Se ajusteaza dupa gust cu sare si suc de lime si se lasa la racit.

 

Taiati mamaliga in forme rotunde (aproximativ 5 cm in diametru/ 40 de bucati). Se incalzeste ulei intr-o tigaie iar apoi fiecare bucata de mamaliga se prajeste pe ambele parti intre 3 si 5 minute. Bucatile prajite se aseaza deoparte. Se adauga putin sos de avocado pe fiecare bucata de mamaliga se acopera cu o lingura de pui si se decoreaza cu putina de coaja de lime si un vârf de cutit mic de praf de chili. Se transfera pe un platou si se serveste imediat.

 

Pofta buna!