|
|
|
»
Retete » Intinsoare Bistriteana

Intinsoare Bistriteana

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.
 
Reteta veche din Ardeal “Intinsoare Bistriteana” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal)  si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
 

Ingrediente:
·         Malai Gold Maya
·         o bucata de carne de porc,
·         o bucata de coasta
·         3 carnaciori de porc
·         Sare Kotanyi
·         1 ceapa mare
·         O cana cu apa,
·         3 linguri de brinza de oaie farimitata,
·         o lingura de untura sau ulei.
 
Mod de preparare
Se taie ceapa cubulete si se inabusa in untura.
Se taie cubulete mici muschiul de porc, costita si cirnaciorii si se pun peste ceapa, la calit pentru doua minute, dupa care se adauga o cana de apa si se lasa la fiert.
Dupa ce a scazut apa, se pune brinza de oaie farimitata, se amesteca si se da deoparte.