|
|
|
»
Retete » Curechi de dovleac

Curechi de dovleac

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
 
Reteta veche din Crisana “Curechi de dovleac” este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:
 
·         1 dovleac de 2 kg (necopt),
·         2 linguri de untura,
·         1 ceapa,
·         cateva fire de marar uscat,
·         1 lingurita de boia,
·         1 lingura de faina Gold Maya,
·         300 ml smantana sau lapte.
 
 
Mod de preparare:

Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se razuieste pana ce au forma unor taitei de dovleac.
 
Se pune dovleacul intr-un lighean, se adauga 2 linguri de sare si se inmoaie ca sa iasa apa din dovleac. Dupa 10 minute se stoarce.
 
Se pun intr-o oala 2 linguri de untura, se lasa pe foc sa se incinga, se pune ceapa maruntita si se rumeneste.  Se adauga o lingura de faina si o lingurita de boia, mararul, laptele acru sau smantana, iar cand incepe sa fiarba toate se adauga acei taitei de dovleac si se lasa 20 – 30 de minute la fiert.
 
Mod de servire:

Se serveste si se pregateste in timpul verii cand dovlecii sunt cruzi.