|
|
|
»
Retete » Cozonac Trandafir

Cozonac Trandafir

Va prezentam o reteta traditionala de Cozonac Trandafir primita de la Camelia Croitor. Cu o forma putin diferita fata de cozonacii clasici, reteta este una veche culeasa din caietele de retete ale bunicii. Va invitam sa o incercati si sa ne lasati o parere despre ea!

Ingrediente:

100 gr unt
2 buc. oua

150 ml unt topit
300 ml lapte
1 varf sare
100 gr zahar
100 gr zahar pudra
800 gr faina alba
40 gr drojdie
50 gr stafide
2 buc. zahar vanilat
1 lingura coaja rasa de lamaie
200 gr rahat

Preparare:

 

Se pune la dospit drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul, ouale, coaja rasa de lamaie, untul topit si sarea, apoi se adauga faina si se framanta ca la paine, un aluat potrivit de tare, care se lasa la crescut doar 10 minunte. Intre timp se freaca 100 gr unt cu 100 gr zahar pudra si zaharul vanilat pana devine spuma. Se intinde tot aluatul intr-o foaie ovala de cca 1 cm grosime care se unge cu untul facut spuma , se presara cu stafide si se aseaza bucatelele de rahat.

Totul se ruleaza iar sulul astfel obtinut se taie in felii de 5 cm grosime. Acestea se aseaza una langa alta, cu o taietura in jos, intr-o cratita rotunda unsa cu unt si tapetata cu o lingura de zahar. Se acopera cu un capac si se lasa la crescut o ora. Apoi se coace cca 45 min in cuptorul incalzit. Cand este gata se rastoarna cu susul in jos, fata cozonacului fiind cea care a fost la fundul tavii.