|
|
|
»
Retete » Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. In octombrie, Crama Moldovita este restaurantul partener al proiectului.
 
Reteta “Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi este folosita in satele din Moldova de peste Prut, fiind (probabil) imprumutata din bucataria georgiana si adaptata la bucataria traditionala moldoveneasca. Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:
·         1 Cotlet de porc
·         ciuperci
·         ceapa
·         ulei
·         smantana dulce
·         malai Gold Maya
·         piper
·         sare
 
Mod de preparare cotlet
Cotletul se frige pe gratar timp de 20 de minute.
 
Mod de preparare sos:
Se calesc ceapa si ciupercile in ulei. Se adauga smantana dulce.
Se pune piper si sare dupa gust.
 
Se serveste alaturi de cartofi cu rozmarin si mamaliguta din malai Gold Maya.
 
Secretul bucatarului
La prepararea retetei acasa, reteta se poate prepara folosind, in loc de gratar, o tigaie si putin ulei.