|
|
|
»
Retete » Coconeti/ Bighiluse

Coconeti/ Bighiluse

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
 
Reteta veche “Coconeti/ Bighiluse” era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:
  • Faina Gold Maya
  • Oua
  • Untura sau ulei
  • Apa
 
Mod de preparare:

Se pregateste un aluat din faina Gold Maya si oua, se framanta bine, apoi se ruleaza sub forma unei fasii groase ca degetul.
Se taie aluatul in bucati lungi de 5 cm care se fierb in apa. Apoi bucatile de aluat se prajesc in ulei sau untura pe aragazul Heinner.

Secretul Bucatarului:

Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de taitei.
Pentru a fierbe bine, bucatile de aluat nu trebuie sa fie prea groase.