|
|
|
»
Retete » Cocartita sau Gateje

Cocartita sau Gateje

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
 
Reteta veche “Cocartita/ Gateje” era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:

·         Zer (Jintita)
·         Cas dulce
·         Urda
·         Ceapa
·         Sare
·         Malai Gold Maya

Mod de preparare:

Se taie marunt ceapa si se caleste in unt.
Se pune Jintita (zerul) intr-un ceaun, se adauga cas dulce maruntit si urda, fierbandu-se pe aragazul Heinner. Se adauga ceapa calita in unt si sare. Se serveste cu mamaliga din malai Gold Maya.