|
|
|
»
Retete » Coaca

Coaca

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.
 
Reteta veche din Ardeal “Coaca” provine din satul Lazesti, Comuna Vadul Motilor (Judetul Alba) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
 
Fotografiile retetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.
 
Ingrediente:
·         1 ou
·         Faina Gold Maya cat cuprinde
·         Sare Kotanyi
 
 
Mod de preparare
Se pregateste un aluat de taitei (Oul impreuna cu praful de sare si faina Gold Maya se amesteca si se framanta bine). Apoi se intinde o foaie subtire, se ruleaza si se taie marginile.
 
Se desface aluatul si se taie bucati de diferite dimensiuni care se coc pe plita (sau in cuptor).
 
Mod de servire
In trecut  era un produs pe care gospodinele il faceau pentru copii atunci cand pregateau taiteii de casa.
 
In prezent poate fi folosit cu succes in loc de gustari sau ”snacks”-uri facute in casa, fiind un produs sanatos, fara grasimi.