|
|
|
»
Retete » Bicarbonatul de sodiu - Util in bucatarie

Bicarbonatul de sodiu - Util in bucatarie

Una din cele mai cunoscute utilizari ale bicarbonatului de sodiu in bucatarie este cea de agent de crestere pentru produsele de patiserie. Denumit în limbajul uzual „bicarbonat“, este o substanta alcalina care, amestecata cu un acid intr-un mediu umed, reactioneaza si produce dioxidul de carbon necesar cresterii aluaturilor. Ingredientele acide care se pun in amestec cu bicarbonatul sunt otetul, zeama de lamaie sau iaurtul.
 
Desigur mai sunt si alte utilizari ale bicarbonatului in bucatarie. De exemplu, daca pui un varf de cutit de bicarbonat intr-o oala in care ai pus apa la fiert, vei diminua temperatura de fierbere si prin urmare timpul si energia consumata. De altfel, acesta conserva culoarea legumelor, neutralizeaza aciditatea rosiilor, inmoaie carnea si reduce mirosul carnii de vanat.
 
Este ideal pentru a spala fructe si legume. Pe langa indepartarea murdariei de pe acestea, bicarbonatul contribuie si la eliminarea unui procent important de chimicale provenite din stropirea fructelor si legumelor.