|
|
|
»
Retete » Balmos din porumb alb sau galben

Balmos din porumb alb sau galben

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
 
Reteta veche din Crisana “Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa” este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
 
Ingrediente:

·         1 kg faina de porumb alb sau malai Gold Maya
·         4 linguri de untura de porc sau ulei,
·         4 oua,
·         1,5 l de lapte acru cu smantana,
·         300 g de carnat de porc de casa,
·         sare dupa gust.
 
Mod de preparare:
 
Se pune laptele acru cu smantana la fiert cu ouale, carnatii taiati bucatele, untura si se amesteca ca ouale sa nu ramana intregi.
 
Cand incepe sa fiarba se adauga treptat malaiul Gold Maya si se amesteca in continuare sa nu se prinda de fundul oalei. Se continua pana faina este bine fiarta.
 
Mod de servire:

Se poate servi cu lapte acru sau cu muraturi.
 
Secretul Bucatarului:

Faina de porumb alb se gaseste mult mai greu decat faina de porumb galben dar este considerata mult mai gustoasa. In cadrul retetei de balmos poate fi inlocuita cu malai Gold Maya pentru un gust la fel de bun.