|
|
|
»
Retete » Alivenci moldovenesti

Alivenci moldovenesti

Ingrediente:
1 l lapte;
300 g malai Gold Maya;
1/2 kg branza de vaci;
1/4 l smantana;
100 g unt;
50 g faina Gold Maya;
4-5 oua;
o lingurita cu varf de sare.

Preparare:
Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierb. La primul clocot se adauga faina de malai, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca. 5 minute dupa care se ia de pe foc. Cand e aproape rece, se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina alba si se amesteca. Se adauga apoi albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 minute.
Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

Pofta mare!